Ingrid Oomen-de Bruin, dirigente

Ingrid Oomen-de Bruin, dirigenteJust4Fun is helemaal "mijn"koor.

Ik ben de dirigente sinds de oprichting in 1999. Daardoor heb ik ook de hele ontwikkeling van het koor meegemaakt: van eenvoudige éénstemmige zang in het begin, al snel door naar 2-stemmig. Inmiddels zingen we 3 tot 4-stemmige muziek, en zijn we een gemengd koor geworden!

Ook in de repertoirekeuze zijn we gegroeid. Wat is gebleven, is de gezellige, actieve sfeer tijdens de repetities, waarbij er serieus geoefend wordt, om goed voor de dag te kunnen komen op de uitvoeringen. Mijn achtergrond is piano en orgelspel (klassieke opleiding), echter met vanaf het begin een hele grote interesse in koormuziek. Ik vind het dan ook heerlijk om met Just4Fun te mogen werken.

In mijn muziekpraktijk leid ik verschillende koren, elk met een ander repertoire, van gregoriaans tot pop. Juist deze verscheidenheid vind ik prettig; het motiveert me en houdt me scherp.

Een koor leiden (en tegelijk begeleiden op de piano/keyboard) vraagt veel van je concentratie. Net als de koorleden vergeet ik tijdens de repetitie alle andere zaken. Een koorrepetitie activeert en enthousiasmeert, vaak kom je er energieker vandaan dan je erheen ging!